Followers

Thursday, May 31, 2012

Gila On9 Shopping??

Hahahahahaha saper yang ader penyakit macam Mama nih, sila angkat kening!! ^_^

Mama start giler on9 shopping nih masa tahun 2009 lagik. Time tuh baru jek pakai berukben. Apalagik, berlagaklah kan sebab speed internet lagik laju dari orang lain kat opis nih yang rata² pakai line streamyx opis. Sangat hampeh .... hahahahahaaha

Masa memula kegilaan tuh datang, Mama sangat suke shopping perfume, barang menan anak (yg 2nd hand jek pun tp mostly branded) baju anak² dan Mama akan pastikan sumernya berharga murah dari pasaran kat luar nih. Errr .. kedekut kah aku? hahahahha Dan lepas Mama bersalinkan Adik@Abg Ngah, banyak barang² untuk BF Mama beli on9 jugak. So skang nih, beli tudung ke, beg ke, baju maxi ke, blouse even bengkung pun mesti nak carik yang on9 punya. Haaa ubat@homeopathy pun Mama beli on9 okey .... Pada Mama senang nak carik daripada dok merayau satu Seremban nih, kekadang tak jumpe apa yang kita nak. Yelah .... dok Seremban nih tak macam dok kat KL tuh ha .... petik jarik sumer ader. Kat sini, kot ader pun harga punyalah mahal banding kat KL nun. So kalo comparekan rega tuh, baik beli on9 jek. Lagik murah, jimat dan selamat. Cumanya kita tak dapatlah nak belek² barang tuh sebelum beli. Alkisahnya, Mama nih takdelah cerewet sangat bab² nak beli or pilih barang, so tuh sumer mmg tolak tepi. Alhamdulillah jugak, dah banyak yang Mama deal, semuanya memberikan service yang terbaik, kalah service kat kedai. Risau jugak kot² ader yang jenis menipukan. Tapi setakat nih, Alhamdulillah .....sangat memuaskan. Sebenarnya, sebelum nak beli tuh pun, Mama akan ushar jugaklah belog or FB dorang dulu. Paling penting, baca komen² daripada pengguna² dia yang lepas². Dah puas hati, barulah confirm Mama akan beli.

Antara website, blog or FB yang pernah jek Mama shopping dan pastinya akan bershopping lagik di sini ...

1) D'Stylo Boutique

2) Biolac EraEdar

3) Cik Sara

4) Danita Maternity

8) Bag

Actually, byk lagik web yang Mama cuma sekadar cuci mata jek. Tinggal tunggu masa jek nak grab. So pendapat korang plak cemana? Suke atau berbaloi ke tidak shopping on9 nih or korang memang jenis yang tak percaya langsung kat benda² on9 camnih? Satu jek barang yang Mama tak try beli on9 lagik. Computer or hand phone gadget. Yang nih sumpah tak berani. Selain rega yang melampau mahal, possibility untuk kena tipu pun tinggi. So barang gadget² memang tak berani nak belilah!!! ^_^

4 comments :

zoora qushairi said...

weee...sama la kak dot...zura 1st time beli thn 2008,start active shopping on9 2009 smpai skrg :). sambil goyang2 kaki bley bli brg. nak2 zura dah kat ipoh 24jam kat rumah ^_^

MaMa CyDa said...

Zoora:

Hikhikhik .... bestkan shopping2 on9 nih? ^_^

Cik CT said...

Hai mama, mmg best shopping online!! :) tp kdg bila asben jeling, slowla skit...heheheh..

MaMa CyDa said...

Cik CT:

Mama lak biasanya mmg hubby tak tau menahu mama shopping2 on9. Tetiba jek brg dh smpi ... eheheheh ^_^