Followers

Wednesday, October 12, 2011

Ini entri suka hati, takmo sentap³ lagik dahhhh ....

Lately nih sangat³ lah bizinya sampai tak mampu nak update belog nih ha. Banyak citer³ menarik tuh berlalu bagai angin lalu jeklah tak dapat nak share kat sini. Jangan ingat lecturer nih takde keje or tak bizi cam pegawai³ tuh. Kami nih lagik bizi kalo:-

1) Sehari kelas pack dari pagi sampai ke petang walhal kelasnya 2 subjek jek. Dah tuh, 1 subjek 3 jam, kompem³ lah nak ngadap pc pun tak sempat. Sempat ngadap untuk untuk log in log out kelas jeklah. Kot tak kang melayang RM100 lagik (ehhh dah janjikan taknak sentap³ ader gak terselit citer nih huhuhuhuh)
2) Sangat rajin bagi student latihan, lab exercise, quiz, test bla bla bla bla .... lepas tuh kumpullah berbanyak³. Dah menimbun sampai tak nampak muka lecturer, barulah terhegeh³ nak marking assessment budak³ tuh. (errr yang nih lecturer lain tak kot ... tp Mama sorang jek camtuh ^_^)
3) Kena siapkan report yang tah hapa³ walhal report tuh bleh generate kat sistem jek pun. Saje nak banyakkan kan keje lecturer.
4) Esok ader quiz or test tapi ... alamak soklan tak buat or buat³ lupa. Gelabahlah curik masa yang ader untuk buat soklan tuh semua. Sudahnya main kopi teh jek dari Internet (haaaaa yang nih memang ahkak selalu buat heheheeeeeee ^_^)
5) Berusaha mencari nota or bahan pengajaran bagi subjek³ baru yang rata³ memang tak di beri modul or secoet notes pun dari HQ. Ko lecturer, ko pandai³ lah carik notes sendiri nak ngajar student apa. Jangan bagi student komplen sudah ... (bleh gitu?? Bleh jek ... opis nih wat camtuh pe ... hahahah)
6) Biler keje semua dah selesai, Mama bizi bukak belog mat gebu, beautiful nara, oh media carik info bergosip pasal artis. Pehtu ngumpat sesket saja wat tambah dosa jek kan hahahahhaa

Haaaa ... pendek kata memang life Mama nih kat opis sentiasa jek bizi samada ngan kerja yang dah memang sedia ada kena buat atau pun kerja yang Mama saje carik nahas nak buat.

No comments :