Followers

Tuesday, June 19, 2012

3 hari 2 malam tanpa Abah ....

Rite now Abah masih berkursus di JB. Esok baru balik .... Kali nih Mama saja jek nak try test dok umah sendiri bersama hero² kesayangan. Semalam N9 cuti. Fuhhhh ... memang porak perandalah rumah dibuatnya. Siangnya elok jek perangai dorang. Tp biler start malam, mulalah buat perangai. Hilang sabar jugak Mama dibuatnya. Tapi biler pikir² bilik, nih baru 2 orang. Masuk 3, 4, 5 sok? Muahahahhaha beranganlah ko nak jadik housewife. Baru semalaman tinggal ngan 2 hero, dah nak pinsan. Ehmmmm mungkin sebab Mama dah sarat sangat kot. Takpe ... still think positive ^_^

Sampai ke pagi nih, Mama sangat² tak larat nak kemas mainan² dorang nih. Biar jeklah .... hahahahah dasar pomaleh omak eh nih kan?

Si kenit yang makin banyak akal. Dah puas sepahkan menan, dia amik baldi, pehtu dok diam dalam baldi sambil buat gaya drive kereta resing .... Aduhaiiiiii
Abang macam dah paham jek Abah kena work jauh. Takdelah banyak ragam nak tanya mana Abah atau menangis cari Abah. Tapi si Adik plak, lain cerita. Tercarik² lah mana Abah dia. Biler cakap work jauh, dia terus nangis cakap nak ikut. Alahaiiii ciannya. Lebih haru, malam tadik, dia tengok gambo Abah dia dalam henpon Mama. Sambil bercakap² ngan gambo Abah, sambil dicium²nya gambo Abah tuh. Rindu sangat yer dik .... Takpe ek ... esok Abah balik .... Cianlah anak Mama nih ....

2 comments :

ieda said...

kesian kan dik .. bila anak2 terpaksa berjauhan dgn ayah .. kalau mereka paham kira ok lah kan ;)

MaMa CyDa said...

Ieda:

Memang kak ... tp anak2 sy so far skang nih mcm dah faham jek kalo abah dorg kena outstation lelama. Alhamdulillah ... ^_^