Followers

Thursday, December 22, 2011

Si kecik itu ...

Rentetan dari entri Ngidam ker? rerupanya memang sahih. Alhamdulillah, itu pun punyalah lama Mama nak amik masa beli pregnancy test. First test, mmg +ve tp samar2 jek gambo tiang tuh nak muncul. Tak puas hati, esoknya beli satu lagik, kasik test lagik. Kot lah kayu yg semalam tuh problem ke kan. Keputusannya tetap sama. Ok, Mama decide tunggu seminggu dua lagik, then baru terus g klinik. Last week pergi klinik Penawar, dia tunjuk kayu tuh. Kali nih terang sket jek dari sblm nih. Aishhhh naper jadik camnih ek? Alahan?? Serius takde time tuh. Pelik sebab Mama tiap kali preggy mesti alahan sangat teruk.

Dan akhirnya, Isnin lepas nih, barulah segala²nya bermula. Bangun pagi, muntah² dengan teruk, takleh bau sabun mandi, takleh bau bilik air, takleh bau nasik baru tanak n macam² lagik. Dan akhirnya, petang tuh gagahkan diri ke klinik. Cerita ceriti dengan dokter pakar tuh, dia terus swuh scan. Dan ini hasilnya ... ^_^





Si kecik itu memang sudah berada dalam rahim Mama, 7 minggu lamanya. Panjangnya baru 1.27cm. Alahaiii cenonet jek dia. Dan tatkala dokter bukak sound utk dgr heart beat si kecik ini, rasa sangat² sebak. Walaupun utk kali ke-3 Mama dengar, tetap rasa sebak juga ..... Subhanallah!! Moga semuanya selamat hingga ke hari Mama melahirkan si kecik ini. Insya-Allah .... ^_^

9 comments :

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

tahniah...bb gurl kot tu..sbb main ba ba cak ngan ibu dia kasi saspen..ehehehe

MaMa CyDa said...

Rose:
AMIN!!!! ^_^

nanakimie said...

congrats sis:)

mamalieyna said...

tahniah~ waaah makin ebrtmbh umat Muhammad..^_^

part alahan tak tahan nak hadappi tu..huu~tcrae~

KatekateKite said...

Heee....

TAHNIAH lagi skali kak!

Suke lahh.... kite plak macam tak sabar! =p

Ceh! Mengarut!

MaMa CyDa said...

nanakimie:
tq nana ^_^

MaMa CyDa said...

mamalieyna:
Alhamdulillah .... makin hari makin bertambah umat Rasullullah ^_^

MaMa CyDa said...

K3:
Apa lagik.... cecepatlah nikah huhuhuh ^_^

anisalya said...

tahniah. moga selamat semuanya.