Followers

Wednesday, December 21, 2011

Sah!!! Mama terkena penyakit buatan orang ....

Sebelum memulakan cerita panjang lebar, terima kasihlah pada Mekchu yang sudi bertanya kenapalah blog Mama tak berupdate nih.




Maaflah yer. Mama bukan taknak update blog. Ekceli banyak yang nak dikongsikan bersama. Tapi hakikatnya 1-2 minggu kebelakangan nih, Mama memang sangat² tak sihat. Start dari minggu lepas dalam seminggu mesti ader sehari Mama MC.

Yerr .... apa yang boleh Mama kongsikan bersama, pada ketika ini, Mama disahkan terkena penyakit buatan orang. Terkejut bukan? Mama takdelah terkejut sangat, since sebelum nih pun dah 2x Mama kena penyakit yang sama jugak. Condition Mama waktu nih, tak menentu. Rasa semuanya tak terurus. Anak, suami, rumah, kerja, diri sendiri apatah lagik. Jangkaan dokter yang bertauliah mengesahkan Mama hanya akan pulih dari penyakit nih pada awal Ogos tahun depan nanti. Insya-Allah .....

Beginilah Mama tiap kali terkena penyakit nih. Pertama kali kena pada awal tahun 2008 dulu, lagik parah. Awal² tuh memang lembik, lemah longlai. Tapi lepas 3 bulan, dah ok dah. Kali kedua pun sama masa tahun 2009. 3 bulan pertama agak parah. Jadiknya kali nih pon mesti jugak sama. Cumanya Mama nih jek yang memang tak kuat nak harungi situasi macam nih. Doakan semoga Mama mendapat kekuatan dan tabah dalam dugaan ini.

Siapakah gerangannya yang berani membuatkan Mama terkena penyakit ini? Memang takde orang lain pun. Hanya dia seorang saje yang berani buatkan Mama sakit macam nih sampai kali ketiganya. Orangnya memang insan yang paling dekat, rapat dan yang paling Mama sayang serta cintai. Tak lain tak bukan dialah suamiku, Abah tercinta!!! Ehehehehehehehe ^_^

Stop sini dulu yek. Esok Mama bagitau pulak apa keputusan daripada pihak dokter .... ehehehehehhe

19 comments :

mama_umar_maryam said...

tahniah dot!!!!hik3...

MaMa CyDa said...

MUM:
ehhh i sakit pon dpt tahniah ker? huhuhuh by da way ... thanx zety ^_^

Alycia said...

hehe.. penyakit buatan org yg ni mmg xdpt dielakkan... tahniah dot ;)

jom join GA aku ;)

eB ezrin said...

la, yer ker? tahniah. :)
ps: nk no tipon leh? ekekkekke
mamaaerish2@gmail.com

Ietams said...

tahniah kak dot!
yey se geng....

sue zainun said...

owhhhh..hihihihi..penyakit camni kena tunggu 9 bulan baru sihat..:p tahniah..:)

アヌムちゃん said...

tahniah kak :)

Cute Mum said...

huhu.. rasa nak tergelak pulak..
tahniah yer..
semoga berjaya harungi semua alahan..

♥Hernee Nazir♥ said...

wahhhhh..uderk nk dpt ank buah lg..eh.. ;p

tahniah kak cyda..

MaMa CyDa said...

Alycia:
puas elak jugek ... tp tetap kena. nak wat cemana ... rezeki Allah nak bagi kan ... Alhamdulillah ... ^_^

MaMa CyDa said...

eb:
Maceh dear ...
errr no fon dah email dah ^_^

MaMa CyDa said...

Ietams:
se geng tp awk dah meletop dulu lah huhuh

MaMa CyDa said...

sue:
hahaha mmg kena tggu 9 bulan br baik .. eh silap, tambah lagik 2 bulan = 11 bulan daaaa huhuhuh

MaMa CyDa said...

アヌムちゃん:
maceh dik ... biler nak balik mesia nih?huhuhuh

MaMa CyDa said...

CM:
Maceh .... uishhh bab alahan tuh mmg bln 2-3 sok baru elok nih huhuh

MaMa CyDa said...

Hernee:
Uderk org ke-2 tau brita nih tau .. hahahah suke kemain dia ^_^

MiMie AddNin said...

congrate ye mama..
hehehe!!
tak bleh salahkan jgk la org yg buat mama sakit tu..
mama pun kire cari penyakit jgk ni..
heheheh!!
pape pun, jg diri n kesihatan mama leklok yee..

Mama Mirza said...

wah.. congratulation... semoga akan sentiasa sihat sehingga melahirkan.. amin..

Zabrina Ar said...

ok le tu..mintak2 heroin pula...memula komen kat blog aku, aku tak faham...tetapi sekarang paham sangat!hahah..tahniah dot n jajai..