Followers

Wednesday, July 21, 2010

NeW CaR ReVeaLeD & My BeLoVeD ADR & NAC BReaKDoWN!!



New ke? hu3 takdelah new pon. Belum mampu lagik nak pakai yg New Brand punya. Apapun new car nih bukan mama yg punya. Mama tumpang menyebok jek. Abahlah yg beriya2 carik agar menepati citarasa mama. Cheeewaahhh camtu skali. Sayang betul abah nih kat mama kan. hahahah masuk bakul angkat sendirilah mama ni. Well mengikut kata2 abah, dia beli dgn rega yg tak smpi RM30k. Dengan keadaan yg stendet mendet spec org tua, so abah telah berjaya mendapatkan sebijik lagik yg berketurunan Jepun. Apalagi, proses salin kulit + pemindahan jantung + pemindahan organ dalaman pon berlaku. Berapa riban abah perabih mama tak tanya pon. Rerupanya abah dah beli lebih sebulan ms mama dalam pantang lagik. Saja jek dia tak bgtau. Abah ... mmg tuhlah perangai dia. Suka senyap2 smpikan mama salah sangka. Nak surprise punya pasal, macam2lah dia kelentong kat mama. Cian mama ...

Baru 2 minggu dapat keta baru, tetiba keta kesayangan kami yang lagi 2 tuh pulak buat hal. Bleh plak dorg pakat nak breakdown sesama. Alkisahnya keta kesayanganku si ADR breakdown hari Ahad lepas (18/7-time besday abah) kat hiway lepas exit Pedas/Linggi. Time tuh abah yang drive OTW ke Ayer Keroh tuk menghadiri kursus. Pagi sebelum abah bertolak tuh abah ader bgtau yg ADR @ panggilan mesra kami MYRA ader sikit problem kat enjin. Ada kabel apa ntah yg putus. So abah gunakan skill yg ader tuk merepair sendiri. Abah tukar kabel lain then dia selotep jek kabel tuh. Bila dia test drive katanya ok jek. So tuh yg dengan konfidennya dia drive ke Melaka. Tengok2 problem jugaklah. Last2 kenalah tow balik Seremban Myra kesayanganku itu.

Belum sempat hantar Myra repair, tetiba pagi nih OTW hantar anak2 ke Taska NAC plak breakdown kat area Kg. Sentosa (MAHFAH-saper biasa ngan area semban dorg taulah). Tetiba jek enjin mati. Mama cuba start2 balik takmo idop gak. Last2 call abah. Then abah pon terpaksalah mintak tolong FIL dtg amik kitorg. Tersadailah NAC kat tepi jalan tuh. Tadi call abah tanya dia biras mama dah g check lum NAC @ nama panggilan mesra kami BLEK. Abah gtau Blek punya enjin macam nak kena tukar jek. Aduyaiiii apalah kes korg berdua nih. Merajuk ke? Bukannya mama n abah tak peduli kat korang pon. Kan hari2 mama n abah bwk korg g keje. Cuma ujung mggu jek bior korg dok umah berehat.

Betul2 takde mood mama hari nih. Serabut dah kepala otak nih. Dorang berdua nih mmg dah mcm bernyawa dah bg kitorg. Mana taknya siap diberi nama lagik. Then kalo cakap sikit jek mulalah buat hal ... merajuk. Dah byk kali dah mama kena ngan dorg nih. Hu3 kereta oh kereta ....

5 comments :

~~@lyci@~~ said...

oitt, banyaknya keter kau dot.. bg lah kat aku 1 hehe..

Ietams said...

wahh kereta..
banyaknya..

Cyda Acme said...

alycia:
bg 1 tak dapek dho .. dh tggl 1 jek yg bleh jalan. kang bg kat ko aku nak pakai aper plak? :p

ietams:
adik ... takdelah byk mana ... 2 keta yg breakdown tuh dah abis byr. nak jual sayang. lgpon 2 keta tuh stok keta racing. ADR hubby bwk g keje, NAC akak lak bwk g keje. So yg baru nih stok utk jalan2 carik pasallah .. barulah selesa sket.

azza said...

nk naik kete baru tuuuuuuuuuuuuuuuuuu...

Cyda Acme said...

azza:
keta awk lagik baru lah dr keta akak :p akak pon tak merasa lagik naik keta awk tuh hu3