Followers

Friday, March 30, 2012

Dugaan lagik???

Sebelum nih, Mama disahkan kedudukan uri berada di bawah. Belum lagik hilang risau, tetiba hari Rabu lepas dapat berita lain pulak.... Adehhhhh ingatkan preggy kali nih takde menempuh sebarang dugaan dan cabaran. Rerupanya sama jek huhuhuhuhu apapun Mama redha demi keranamu anak² yang Mama kasihi.

Actually, kali nih problem Mama takdelah kritikal sangat pun. Cumanya berat Mama naik sehingga 3.5kg dalam sebulan nih. Hahahahah terkejut pun yer, tp Mama tetap releks jek. Sebabnya masa preggy Abang dulu pun berat Mama tetiap bulan naik mendadak sampai 4kg pun pernah. Cumanya yang tak bestnya nih, mulalah kena ikut rules yang KKIA dah tetapkan. Amik tekanan darah tiap selang sehari, pehtu appointment minum air gula yang dijadualkan bulan 5, dah kena awalkan hari Rabu depan. Semuanya gara² previous history Mama pernah kena kencing manis. Takut² kali nih kena kencing manis jugak lah nih.



Baru balik dari klinik check BP ngan blood sugar. So far 2-2 okey. Harap² lah hari Rabu depan time minum air gula tuh takde apa². Malas dah nak kena ulang alik sebulan sekali amik BSP dengan nak kena control diet.....

5 comments :

OMR (Rose) said...

masa pregnantkan sapa dot ada GDM? semoga semuanya ok ye..InsyaAllah!

sue zainun said...

semoga semuanya ok..:)

::NureeN:: said...

nureen naik 4kg pon pernah tp klau doc swasta drg x bising janji sihat & tekanan drh ok.. klau k'jaan mmg bising..
nureen due 30/4 ni.. :)

~ yus ~ said...

tahniah bakal dapat sorang lagi...

moga semuanya berjalan lancar

Alycia said...

salam.. dot, nnt bg alamat ke deqya2000@yahoo.com. sbb kau teka betul birthday aku smlm hehe.. ada something for u ;)