Followers

Tuesday, February 28, 2012

Video: Penderaan kanak2 di Taska ....

Kecoh petang nih biler Mama dapat share satu video kat FB pasal budak kat Taska kena dera. Sayu hati nih tengok anak² kecil nih diperlakukan sedemikian rupa. Apalah salah mereka nih kan. Serius Mama sangat² terkejut dan terus runsing. Mama jugak punya anak yang dihantar ke Taska. Harap² lah anak² Mama dijaga dan diberi kasih sayang sepenuhnya oleh pihak Taska. Setakat ini, Mama memang puas hati terhadap jagaan pihak Taska. Apatah lagik owner Taska menganggap anak² kecil tuh macam cucu dia sendiri. Moga berpanjanganlah kebajikan yang diberikan ..... Amin!!!

Jom tengok video yang Mama dapat nih..... copy paste from FB Ila Chandurie

Taska Permata Kota Masai sekitar December 2011
~Minta kerjasama saudara/saudari untuk sebarkan rakaman ini supaya :
1) Rakaman ini sampai ketangan ibu bapa,saudara atau sesiapa yang mengenali kanak2 di dalam rakaman ini
2)Rakaman ini dapat disahkan kebenaran atau kepalsuannya (utk mengelakkan sabotaj)
3) Keluarga kanak2 ini dapat mengambil tindakan yang sewajarnya bagi membela nasib2 kanak2 ini (jika didapati benar)
~Terima kasih kepada keperihatinan semua.Hanya ALLAH yang mampu membalasnya.
video
Update terkini, owner taska ini menyatakan dia telah disabotaj oleh bekas pekerjanya. Laporan polis pun sudah dibuat. Nak tau lebih lanjut korang bleh ke blog ini Pinkversations Harap² pihak berkenaan ambillah tindakan terhadap kes ini. Dah makin banyak kes² yang tak senang didengar berlaku kat Taska diseluruh Malaysia nih. Takutlah biler dengar macam² kes jadi ....

7 comments :

mamalieyna said...

Ya Allah...seramnye tengok + kesiannye...huu~ sabotaj ke tak.. tp asal tengok je rasa nak nangis je anak2 kecik ramai2 dibuat camtu..huu~

lega sikit sbb anak tinggal kt rumah pengasuh, sekurang2nya tak ramai budak dijaganya..boleh bg lebih perhatian..mintak simpang dr berlaku sbrg perkara yg tdak diingini kt anak2 kita..AMin...

Alycia said...

tak sanggup aku tgk video nih.. tingat kat anak aku huhu..

yg pasal kursus 7 hari tu, min kursus setahun bg gomen = 7 hari.. so, kalau lps ni xyah g kursus lgpun dah ok dah hehe..

LYAfrina said...

kejam sgt2..lya x sanggup nk tgk ni

eB ezrin said...

alaaaaaaaaa, xleh tgk la. hu3

mekchu said...

ni baru mekchu dapat tgk video.. selama ni tgk gambar je kat fb.. kot ye pun, tak yah la selotip mulut budak tu.. tak de otak lah dorang ni

MaMa CyDa said...

Mamalieyna:
Sedihkan tgk anak2 kecik diperlakukan camnih :(

MaMa CyDa said...

Alycia:

aku pon tiap kali kalo ader brita pasal kanak2 malang otometik teringat kat anak2 :(