Followers

Monday, February 20, 2012

Sketsa Abang Adik ....

Kejadian berlaku di dalam kereta, otw balik ke rumah kami dari rumah MIL. Jam dah pukul 10.30pm. Abang dah mengantuk, mulalah semuanya tak kena. Merengek tak tentu pasal. Tetiba ....

Abang: Taknak kawan Adik (sambil merengek).
Adik: Pe taknak kawan Adik pulak (mata tak lepas pandang kat Abang)
Abang: Taknak kawan Adik!! (nada suara makin tinggi)
Adik: Pe taknak kawan Adik pulak (still pandang kat Abang tggu jawapan)
Abang: Taknak kawan Adikk!!! (dah start menengking smbl nak nangis)
Adik: Taknak kawan Adik, cudahhh .. (sambil pandang depan, malas layan Abang)

Hahahahahah cool jek si Adiknya jawab. Si Adik sejak² dah petah bercakap nih, memang seronok dengar dia bercakap. Cam budak dah besar jek, padahal baru 1 thn 10 bln. Seronok Mama dapat borak² cerita² dengan dia. Paling tak tahan, kalo time dia nak tido, mesti bercerabih jek mulut dia. Mama biar jek, tau² senyap jek rerupanya dia dah tido. Hikhikhikhikhik sangat comel .... geram jeklah ngan si kenit yang keletah nih.

7 comments :

mamalieyna said...

hikhik..mmg cool la adik~ ^_^

MaMa CyDa said...

hikhikhik ...
adik mmg cool sentiasa. abg jek yg cengeng sket ... manja lebih kot huhuh

eB ezrin said...

abg rock :)

Alycia said...

adik yg cool ;)

MaMa CyDa said...

eB:
Abg rock+cengeng huhuhuh

MaMa CyDa said...

Alycia:
Adik mmg sangat cool dlm apa jua situasi .. huhuhu

nanakimie said...

napa nya abg nanges2 tu...hee...

adek cool je yer:)