Followers

Tuesday, August 17, 2010

Berbuka di mana?

Huh ... nmpknya nih 1st n3 mama dalam bulan pose nih. Kenapa tak brp nak aktif? Sebabnya takde citer menarik yg nak dikongsikan. Maklum jeklah abah kena g kursus induksi dr Jumaat lepas sampailah Khamis depan. Nasib baik JKR wat kat KL jek. So abah ulang-alik jeklah mcm biasa. Yang tak bestnya, hari Sabtu n Ahad pun kena gak attend. Sepatutnya ikut planning kitorg 14hb harituh nak balik BP. Macam tau2 jek yg kitorg dah ader planning tetiba pagi 10hb abah dpt surat kena attend kursus induksi. Ehmmm takpelah lagipun dekat jek. Kot buat jejauh mama jugak yg letih bagai nak rak menguruskan si kenit2 kat umah tu. Memandangkan weekend abah kena attennd kursus, so abah letaklah kitorg kat umah MIL kat ParoiJaya. Alhamdulillah sepanjang weekend harituh dua2 anak mama menunjukkan sikap yg sangat cemerlang. Baik betul si kenit 2 orang nih. Mama swuh main, dorg main, swuh tido dorg tido. Kemain lama lak tuh tidonya smpi 3-4jam. Dengan mama skali ikot dorg tido hahahaha.
Well weekend kitorg arituh berbuka puasa di rumah MIL. Seronok sebab semua adikbradik abah ader. Terubatlah gak rindu mama nak berbuka ngan family mama. Takpe .. akan mama usahakan jugak utk balik BP sebelum raya nanti. Almaklumlah tahun nih giliran beraya belah abah.



Ini antara gambar yg sempat mama snap. Sorilah gambar sgt2 tidak memuaskan. Ambil pakai henpon kamera cikai camnihlah jadiknya hu3. Kalau korg perasan ader sorg bdk kenit yg dah awal2 dok mengadap hidangan berbuka tuh kan. Siapa lagik kalau bukan anakanda kesayangan. Aduyai ... org belum buka lagik dia dah standby siap. Lepas tuh habis semua dicapainya. Anak mama ... anak mama ....

Well ptg nih tak tau nak masak apa. Sepanjang semggu kita puasa nih, baru sekali mama g beli kuih muih kat bazar ramadhan. Sebabnya, tak tahan nak menghadap jem. Mmg tak masuk akal jemnya. Nih baru dok kat Seremban. Dulu2 masa dok KL lagik giler hebat jemnya. So jap gi nak g jenguk2 blog mat gebu dan chef azli. Leh lah dpt sket idea tuk masak ptg nih. Oklah ... kita jumpa lagik di lain masa ek. Daaaaa ......

2 comments :

MAMA 2 MIRZA said...

Hubby baru kena gi induksi ke?? Alhamdulillah aku dah abis dan dah lulus... hehe...
Tengok ler si kenit dalam gambar tuh... dia plak yg lebih.. sah² tak posa tuh... hehehe...
Kalau dah gi blog mat gebu tuh anta² ler sket kat s2.. hehe...

PengSan said...

wahhhhhhhhhh...byk nyer juadah berbuka...alhamdulillah..yg menarik ada roti jala tue hehehe