Followers

Tuesday, February 2, 2010

New Semester Begin and I'm 26 WeeKS ... ^_^

Yessszzzaaa .... semester baru dah start. This semester I have to teach 5 subject plus 2 nite classes. Fuhhh ... penat mmg penat. Walaupon kelas tak se pack last semester tp dgn perut yg makin lama makin membesar mmg rasa tak larat sgt2 ditambah plak lagik dgn Adli yg makin lasak n makin manja. Kadang2 kesian tgk dia .. hari2 mesti ader jek kena marah, kena cepuk ngan mama dia nih. Tp marah pon tak lama. Lepas tuh mesti rasa nyesal sbb marah n cepuk Adli. Time2 tgh mcm nih mmg takleh nak tahan sabar. Tuh yg kekadang dok terpk, anak baru nak masuk 2 dah tak laratlah ... itulah .. inilah ... cemana mak aku bleh jek handle kitorg yg 4 org nih. Kitorg kekecik dulu pon bleh tahan degil+nakalnya. Pulak tuh mak keje shift lagik. Nak harapkan abah yg menjaga kitorg mmg sorrylah ... Aku nih kira beruntung sbb hubby bleh jugak nak handle anak. Tolong mandikan, suapkan makan, memlm bangun buat susu anak. Pun aku dah mengeluh ... tp mak aku?? huhhh ... sbb tuh aku jdkan mak role model utk mendidik anak2. Mak aku mak paling garang kat dunia nih ... mak tiri pon kalah tau .. eheheh tp Alhamdulillah keempat2 anak mak semuanya jadik ORANG. Mak mmg mak yg paling best in da world ... muahhhhssss

Well, diam tak diam dah 26 minggu dah rupanya. Skang nih pon dah rasa dah betapa lasaknya anak mama dalam perut nih bergerak. But still takleh nak lawan ngan banglong dia ms dalam perut mama 2thn lepas. Sampai menangislah mama dibuatnya sbb takleh nak tido. Manakan tidak, time org nak tido time tuhlah dia berjaga sampai ke azan subuh. Alhamdulillah yg kali nih, time mama tido ... dia pon ikot tido but time mama berjaga dia pon sama tak duduk diam .. eheheheh

Last Monday g check up. So far gula pon dah back to normal balik cuma still kena control diet lagi. Berat badan pon dah bleh naik lebih dr 1kg permonth. Tak taulah .. skang nih selera makan bertambah2 plak. Then HB pon dr bulan ke bulan makin naik. Harap2 bulan depan sampai waktu nak bersalin semuanya ok.

Sama macam masa preknen Adli dulu, kitorg takdelah terlalu excited nak tau jantina anak. Tak kesah dapat boy or gurl yang penting bb sehat n cukup sifat, itu lebih utama. Dan kali ni jugak aku dah swuh hubby prepare nama utk boy dan aku prepare nama utk gurl. Actually nama gurl dah ader since pregnant Adli lagik. So patutnya bleh jek pakai nama tuh tp saja nak carik jugak nama lain. Blehlah wat pilihan sket time tuh nanti. This Thursday, kena BSP Test lagik. Last month akunya reading mmg cantik. So harap2lah bulan nih pon cantik jek. takde kena mark ngan pen merah lagik. Kot tak sampai bersalin soklah asik kena BSP test nih jek. Dah naik muak dah jari aku nih kena cucuk sehari 4 kali tuk amik sample darah. Well, harap2 korg doakanlah semoga semuanya selamat sampai aku bersalin sok nnt yek.

2 comments :

WanMahani Bt Abdul Latif said...

salam..wah akk dh nk masuk yg ke2 ek..moga2 smua slamat la ek..

Cyda Acme said...

haah lah ayu ... eheheh lama tak dgr kabo brite ayu ...