Followers

Friday, January 22, 2010

FuN FaiR @ TaiPaN SeNaWaNG

Malam mggu arituh kitorg 1 family g lepaks2 kat McD Senawang. Kebetulan kat sebelah McD tuh ader funfair. Adli kemain suke lah lagik ... dr kat tmpt paking lagik dia dah tersengih2 tgk funfair kat sebelah tuh. Apapun kita g isik perut dulu lah yek. Masa kat dalam McD pon dia asik meninjau keluar jek tgk lampu2 kat funfair tuh.

Well ms nak tggu hubby order ader 2 benda yg terjadik kat aku. First aku tetiba jek rasa hangin biler tgk kaunter yg hubby queue tuh LEMBABSSS gilersss. Terhegeh2 betul bdk McD nihlah. Aku tgk kaunter lain laju jek. Org yg datang lambat pon bleh dpt mkn awal tau. Aku dahlah tgh kelaparan. Tuh yg hangin semacam jek. Then lepas tuh aku amiklah bb chair sementara nak tggu order smpi n pilihlah tmpt nak duduk. Si bujang yg sorg nih kan lasak. Angkat dia masukkan lam bb chair dia meronta2 nak turun pehtu terus berlari ke pintu. Konon2 nak main kejar2 ngan mama dia lah tuh. Biler datang balik kat tmpt duduk kitorg tgk2 bb chair dah kena kebas. Dahlah tggl tuh satu jek. Huuuiiiishhhh lagik terbakar aku dibuatnya .... GGGrrrrr ... Smbl duduk tggu hubby smbl tuh aku membebel2 kat Adli swuh dia duduk diam2. Dia mcm biasalah ... tersengih2 tergelak. Suke betul kalo mama dia tgh marah. Bukannya dia takot. Sabo jeklah. Biler hubby datang dia tegurlah naperlah muke aku kelat semcm jek. So aku storylah lebih kurang dalam keadaan bengang. Hubby swuh byk2kan bersabar sbb dia ckp nnt bb lam perut pon ikot perangai cam mama dia. Hangin tak tentu pasal. Belum lagik reda rasa bengang nih aku pggl bdk McD tanya dia bb chair ader lagik tak. Budak tuh jwb takde dah. Teruslah aku balas balik ... apalah sikit sgt bb chair kat sini. Tempat kemain besar. Heran tul .. time2 nih plak lah ramai bdk2 kecik pon dtg nak mkn kat sini huhuhuh. Hubby dah start bebel2 balik kat aku tp aku wat dek jek ... :D
5 minit lepas tuh dtglah budak McD tadi bawak bb chair bg kat kitorg. Muke dia cam bengang jek time tolak bb chair tuh eheheh sorielah dik ... org tgh preknen. Mood tak tentu hala ... sok awak dah kawen awak taulah cemana rasa kalo wife awak preknen nnt eheheh. Dapat jek bb chair serta merta mood aku berubah jadik hepi semacam jek. kuikuikui ngengada betul.

Lepas jek makan kitorg terus g funfair kat sebelah tuh. Time tuh dah kul 9. Heran tul tgk Adli sbb mata dia buntang jek. Tak mengantok. Selalu tuh kalo kul 9 dah kuyu semacam jek mata dia. Kitorg pegi pon takdelah main apa2 pun sbbnya hubby cakap mahal. Biasalah abah ... seposen pon dia ckp mahal. Aku cukup memahami suami ku nih :D. Tp sebelum balik aku merayu kat hubby ckp nak bwk Adli naik keretapi. Sbbnya kesian plak tgk Adli pusing2 dalam tuh dia asik pandang kat bdk2 yg naik permainan2 kat situh. Dapat naik tren pon jadiklah. Itu jek yg aku leh bwk dia naik. Menatang lain sorie ... silap2 kot tak termuntah kat situh .. terberanak terus kat situh plak ehehhehe. Lebih kurang kul 10 lebey kitorg pon angkat kaki blah dr situh. Adli muke pon hepi jek tp mama dia dah sakit2 belakang dah sbb penat sangat berjalan huhuhu



4 comments :

Ietams said...

berhangen-hangin betul tu kak dot..
hihihi,
mood org peknen ek.. mcm-mcm..
tapi kan memang
bagusnye adli kak dot,
biase tido awal ehh..
kalo si haziq tu..,
tiap malam overnight,suh berjaga mlm sampai pagi pun dia selambe buleh je..
dah le jenis tak tido siang..

Cyda Acme said...

ha ah dik .. adli mmg biasa tido awal. tp bgn pon awal lah ... pernah gak kitorg try tidokan kul 11 mlm. sudahnya dia lgsg taknak tido. lagik parah ... tuh yg skang nih asal nmpk dia gosok2 mata jek akak terus cepat2 ajak masuk bilik tido ... kot tak ngan akak2 takleh tido .. uishhh mana bleh :D

Qimy said...

jgn marah3 beb nanti tekenan kat anak hik3..

take care dot, bila due?

Cyda Acme said...

qimo.. aku due 5/5 .. ko biler nak menambah umat Muhammad S.A.W lagik? takkan anis sorg jek .. cian dia ...