Followers

Tuesday, March 9, 2010

ViRuS .....

SaLaM .... fuh lama tak update blog sebabnya laptopku diserang penyakit kronik. apalagik kalo tak kena serang dek virus TROJAN n segala bapak WORM. puncanya dari pc opislah. biasalahkan kalo dah nama pon keje, so pendrivelah memainkan peranan penting. kejap cucuk kat pc opis ... kejap kat laptop. skali dah 'berpenyakit' habis semua berjangkit. sampaikan DSLR hubby pon kena. sebaik henpon cikai aku tak kena jangkit sama. kot tak ... menangis tak berlagulah. walaupon tak seberapa reganya, n dah berapa kali kena campak+baling ke dinding dengan raksasa gorgon Adli Zakwan, henponku tetap steady. tp rasanya kalo kena virus memang habislah hu3
Well geram punya pasal sebab dalam setahun lebih 5kali lah kena format laptop aku tuh. so awal bulan harituh aku pon amik inisiatif beli antivirus yg original. tak main dah yg free2 nih. buat sakit jiwa jek. walaupon free tp hati sakit watpe kan. takpelah korbankan sket duit tuk kegunaan jangka masa depan. hu3 hasilnya ... last Satuday dapatlah aku format laptop aku then pakai antivirus baru. suka tul aku skang nih. bukan apa ... laptop tuh usianya dah 5 tahun. Setakat nih Alhamdulillah tak pernah problem hardware. nak2 plak lepas aku upgrade ram dr 256 ke 1gig nih .. memang best jek pakai. harap2 leh tahan lagik lama lah .. koman lagik 10 tahun lagik ke eheheh
So lepas nih dah bleh dah update blog nih. banyak tul cite yang nak dimasukkan. so TUNGGU ......

2 comments :

Ietams said...

okey,
waited la nih

Cyda Acme said...

eheheh ... blogger yg setialah ko nih dik