Followers

Friday, January 8, 2010

RaGaM aNaK BuJaNG ...



Minggu nih rasa rajin jek nak update blog. Sbb apa? Sbb byk masa terluang. Yelah ... student tgh final exam. Next week dorg dah start cuti sem. So time2 nihlah aku nak mem'blog'kan diri. Lepas nih kompem lagik setahun br aku update eheheheh. Kot nak kata update time berpantang nnt tak taulah dan ke tidak. Maklumlah time tuh kena menguruskan sekali 2 anak plak.

Citer pasal anak, nih saja nak updated kat sini pasal perangai anak bujang aku nan sorang tuh. Lately nih kitorg selalu 'midnite' kat umah MIL atas sebab2 yg tak dpt nak dielakkan. So umah MIL mmg sentiasa ramai. Si kenit nih pon apalagi ... lupe daratanlah. Asik nak main jek. Sampaikan waktu malam nak tidokan dia punyalah payah. Menangis2 lah kat dalam bilik tuh. Yang paling best dia akan sebut nama 'kakak' sepupu dia. Konon2 kakak tuh bleh dengarlah dia panggil then selamatkan dia dr kena tido. eheheh sorie ... mama n abah dia wat tak tau jek. Tetap berusaha tidokan dia. Kadang2 kitorg buat2 tido nanti lelama dia penat ngan dia2 skali tido sama.

Skang nih pon Adli dah 1 tahun 3 bln. Dah bleh gaklah bercakap sket2. Mintak itu ini. Sampaikan makcik2 aku pon heran tgk dia cepat bercakap. Alhamdulillah ... walaupon dia sgt lasak tp mulut dia pon sgtlah leternya .. apapun hubby dia suka anak dia lasak2. Dia ckp biarlah daripada pasif plak kang lagik susah. Betul jugak kan?

Apapun harap2 sgt anak yg kedua nih pon sehat dan lasak cam abg dia jugak. Satu lagik .. cerdik. Abg dia nih dah terlebih cerdik dah pon .. huhuhu tahlah ... ramai kata sebab penangan SALINDAH. ehmmm ye ker? takpelah .. janji anak2 sehat.

No comments :