Followers

Monday, August 24, 2009

RaMaDHaN MeNJeLMa KeMBaLi


Alhamdulillah ... aku masih lagi dapat menjalankan ibadah puasa pada tahun ini. Syukur ke hadrat Ilahi kerana masih lagi memanjangkan usia ku untuk terus beribadat di muka bumi ini.

Hari ini 3 Ramadhan dah ... dan tahun ni merupakan tahun ke3 aku menunaikan ibadah puasa sebagai seorang isteri. Kalau tahun lepas aku sempat pose 7hari jek harap2nya tahun nih dapat pose penuh tak pun paling cikai tggl pose 7 hari lah heheheh Alhamdulillah setakat smpi bln 6 arituh aku dapat qada' pose yg sebanyak 23 hari .. huhuh tp takpe .. sbb thn lepas lah bertambahnya org baru dalam hidup aku n hubby. si budak kenit botak yg sgt notty ...

Puasa dihujung minggu memang memenatkan. Manakan tidak ... time pose nihlah sumer kerja lah rajin sgt nak buat. Satu lagik nak melayan kerenah si kenit tuh. Dia bukannya tau mama n abah dia pose. So dia tetaplah aktif macam biasa. Rumah kitorg pon tetaplah mcm biasa ... BERSEPAH ... huhuuh apapun si kenit nihlah yg buatkan hidup kitorg bertambah mesra dan ceria. Tak caya? korg yg lum kawen tuh ... kawenlah cecepat ... dpt anak sok taulah cemana bestnya .. Tapi kenalah tempoh dulu pengalaman melahirkan beby ... baru tau best ke tak best dpt bb nih :D

So ujung mggu aku sebok mengemas rumah n masak memasak di dapur .. pg tadik smpi opis check henpon tgk2 ader plak gambo2 si budak kenit nih. Ni mesti keje abah dia lah nih .. dah boring sgtlah tuh sbb abah dia kena jaga si budak kenit eheheh so tgklah aksi2 yg sempat dirakamkan oleh camera Nokia6120 :D


Muke gengster jek ...



Eh .. tadik cam nampak kelibat mama lalu jek .. mama nak g mana ek?



Heheheheh ...



Test sore jap ... "Aku bukanlah Superman ... Aku juga bisa nangis" ..



Apa yg sedapnya rasa kotak bedak nih ek?


Oklah .. jumpa lagi di waktu yg lain .. nak solat then nak marking paper final .. byk nih .. huuhhuhu

5 comments :

Teja said...

Dot, aku link ko kat blog aku :)

Cyda Acme said...

huhu aku awal2 lagik dah link kan blog ko teja :p

Teja said...

Ko x habaq ko ada blog..mana aku tau... :)

dhan said...

wei dot...
dapat gak aku jejak ko.. xhabaqpun ada blog...
berposing sakan anak bujang ko tuh... hik2

Cyda Acme said...

aku blog nih dah ader lama dah .. tp thn nih br aku update kuikuikui ...