Followers

Monday, February 25, 2013

Hati gusar lagi gundah ....

Kenapa bleh berperasaan cenggini? Entry sebelum nih citer pasal turn abg ngah kena ciken pox. Selang sehari, adik Aimy plak kena. Jawabnya minggu nih Mama n Abah kena cuti seminggu. Tapi hari Rabu nih, Abah kena gie Penang plak. Ikut hati memang nak sangat Abah ada kat sini. Sebab Mama mmg xmampu nak menjaga 2org anak yg sakit sensorg. Tapi apakan daya. Tiket flight dah booked. Jatuh plak reputasi kerja Abah nnt kan. Lagipun Abah bukan attend course, sebaliknya Abah yg kena give talk kat course tuh. Kenalah jafa repu kan.... Reputasi kerja Mama lak cemana? Biarlah org nak kata apa.... yg penting anak2 Mama perlukan Mama. Kot korg kat tmpt Mama pun mesti buat benda yg sama kan. Takkan nak harapkan org lain jek jaga anak kita. Tgk dorg merengek sakit pun Mama dah susah hati.

Hari nih dan besok Mama cuba utk kumpulkan kekuatan menjaga dorg. Tawakal aje lah nih walau hati semakin gusar. Kengkwn yg pernah hadapi situasi cam Mama, leh share tips tak yer nak hadap situasi nih cemana? Kot takat tggl tp dorg sihat walafiat or sorg jek yg sakit, InsyaALLAH takde masalah. Tapi nih sampai 2org. Memang menduga iman betullah jawabnya.

Apapun, Mama harap anak2 Mama cepat2 sembuh. Ada 2 event penting mggu nih dan mggu depan. Baju sumer dah siap dah nih.... kang xpat nk melaram color block time dinner nih huehuehue

2 comments :

nini said...

ala kesiannya tak sihat...moga cepat sembuh ye...=D

Alycia said...

membesarkan anak2 yg masih kecil mmg cabaran yg besar kan.. semoga kau kuat.. dan semoga smua cepat sembuh yer ;)