Followers

Wednesday, February 27, 2013

Dalam dilema

Letak gambo makanan tapi tajuk dalam dilema plak. Apa kes?

Jiran kat rumah baru nih ha, rajin betul memberi memacam kat kitorang. Tuh yg jadik dilema tuh. Aikkk? Org bagi makanan pun ko leh dilema ker? Hahahah mau nya tak dilema Mama dibuatnya. Kot bagi ujung minggu jek takpe gak. Nih leh dikatakan hari2. Hidangan super lasat jugak. Ahkak nih bukanlah kategori pandai memasak. Tuh yang dok dilema nak membalas gapo. Takat nih 2 benda kat bawah tuh jek yg rajin nak buat. Dan la nih..... ada 3 set pinggan mangkuk depa yg kami dok peram lagik. Asal pulang jek, depa bagi lagik. Pulang lagik, mai lagik. Tak sempat pulang pun mai gak lagik yg lain. Haru di buatnya.....

Ahkak korang nih tido malam dah tak lena. Sejak2 anak kena ciken pox berjemaah nih, tambah lak lagik kes 3 set pinggan tak pulang lagik tuh, tetiap malam dok mimpi resepi mat gebu jek. Aduiihhhhlaaaaa apa lah nak buat gak eh?

6 comments :

Nad MamaZN said...

Hee... Saya penah kene camni
2-3 pinggan sekaligus dok simpan
Last2, saya pulangkan pun sekaligus
Cth mcm msak nasi ayam ke, 1 pinggan utk nasi, 1 pinggan utk ayam, 1 pinggan utk sayuran n sos.. Dh pulangkan 3 pinggan trus

Pastu kadang2 jiran lupa..
Tu pinggan dia, tp dia igt tu pinggan kita
Tu yg dia bg juadah jugak kot
Hehehe

Apa saya buat, masa nk anta tu saya ckp, kak saya nak pulangkan pinggan ni, hihihi

Tu cara saya la kak.. :)

~aYu~ said...

hihi.. mmg risau kan kalau pinggan org ni lama kat umah kiter. ayu penah gak kena. jiran suka sgt bg makanan. letak la dalam bekas plastik je mmg xyah la nak return back. ni letak dalam mangkuk kaca cantik. kiter ni dahla kalau masak mmg tak reti nk masak bebyk.
sy pulangkan balik mangkuk tu dgn dodol dan coklat yg beli kat langkawi je. hihi...

Ietams said...

kak dot. dedulu kan jiran kite pon pesen cenggini..
tak sudah bagi barang.. macam2 le di baginya..
hari2.. siap tapaukan bekal sarap pagi lagi..
memang tepaksa le mikirkan ape le yg nak dibalaskannya..
tapi dah xde dah skrg ni.. terlampau baik dah jadinya..
sampai terus tak tego dah..hahaha..
sejak kami tuka keter..eh tetibe menyombong dgn kami.
pastu mNjang le buat bende yg menyakitkan ati...
memang dah serik gak le nak baik2 dgn jiran ni..
takut tekena lagi...hihihi

MaMa CyDa said...

Nad:

Thanx bg idea. Pasnih mmg pulang sekaligus buat cam yg nad suggestkan ehehe

MaMa CyDa said...

Ayu:

Hubby ada gak ckp, beli jeklah apa2 then letak jek lam pinggan, habis cerita. Tp Mama yg rs cam xbest plak huehuehue

MaMa CyDa said...

Ietams:

Haraplah jenjiran akak xmcm nih. Sbb mereka2 punya keta lg beso dan byk dr kereta kami. Kami nk beli kereta beso xmampulah. Yg ada nih pun pinjam dgn kerajaan malaysia huehuehue