Followers

Tuesday, October 26, 2010

aRiF DaH 6 BuLaN .....

Wahhh .. sedar tak sedar dah masuk 6 bulan dah anak mama yg sorang nih.
Sangat2 lasak budak tenit yg sorang nih.
Tak reti dok diam ... kalo tgk2 rasanya cam lagik lasak dr si abang.
Perkembangan dia yg terkini dah belajar nak merangkak.
Yang lainnya ... dah pandai berebut barang mainan ngan si abang.
Penat2 mama belikan dia mainan yg khas tuk beby, mainan si abg jugak yg dia berkenan.
Si abang pulak pantanglah adik pegang mainan dia. Mulalah menjerit2 tak bagi.
Tapi bila mama n abah ckp adik nak pinjam saja, barulah dia cool down.
Siap ckp kat adik, "pinjam saje tau adik". Serius ... sgt2 comel bila dia ckp camtuh.
Hari2 mama ckp kat hero2 mama yg mama sgt2 tak sabar nak tgk dorg membesar.
Macam manalah gaknya biler dorg betul2 dah pandai berebut mainan, bergumpal2, gadoh2 ...
eeeeiiii tak sabonya mama ...

Tapi ader satu berita yg tak best buat mama.
Last week bawak adik g jumpe dokter tuk cucuk 6 bulan.
Timbang berat badan dia takat 6.4kg jek.
Sampaikan nurse kata dah nak dekat ngan paras tak cukup zat makan.
Teruk sangat ke sampai macam tuh skali? Nak kata tak bagi mkn, takat nih dia menyusu badan boleh tahan banyaknya smpi tak cukuplah kena top up gak susu formula
(sebab mama jenis susu badan tak byk kot ... mcm2 dah usaha nak bykkan ... macam tuh jugaklah)
Kat taska pulak, makcik yg jaga tuh dia kata dia bg adik makan bubur yg dah blend.
Dia kata lagik, suka jugaklah adik makan.
Ehmmm .. sangat2 risau mama dibuatnya.
Adik nih masa lahir berat dia 3.3kg tp disebabkan dia kena "Jaundis" yg agak teruk,
dalam masa sbln tuh berat dia turun smpi 2.8kg
Apapun lepas nih mama tetap akan berusaha pastikan yg anak2 mama akan terus sehat

Adusss ... tetiba plak rindu ngan ayie n ayep lah ... hu3 cepatlah kul 5.30pm
Nak balik amik dorg kat taska ... rindunyeeeerrrr ....



2 comments :

Ietams said...

kejap je besar kak kan..

Cyda Acme said...

mmg pon rasa kejap sgt2 ... hu3