Followers

Monday, October 26, 2009

SyaWaL SuDaH BeRLaLu ....



Pejam celik pejam celik .. kejap jek Syawal bulan yang mulia berlalu pergi. Aku pon dah lama tak update blog nih .. selain bz ngan kelas .. bz gak ngan tetiap mggunya asik kena g klinik jek. Dugaan tuk aku pregnant kali nih suspek kencing manis plak. Walhal takde family history pon n ms pregnant Adli dulu belasah makan coklat n aiskrim hari2 tp ok jek ... apapun aku redha dgn ketentuannya .. mungkin ader hikmah disebaliknya ...

Harinih N9 cuti sempena hari Pertabalan DYMM YDP Negeri. Paper hari nih ader sisipan sempena pertabalan Tuanku. Sempat lah aku baca2 then ader story pasal salasilah diraja N9. Sebenarnya aku mmg tak paham langsung dengan sistem diraja N9 sbbnya N9 lah satu2nya negeri yang guna adat perpatih. Kalo dulu tak pernah nak amik tau pon pasal adat istiadat N9 but now since i'm married with my husband so kenalah amik tau sesikit. So nnt anak2 dah besar sok kot2 dorg tanya kat aku .. takdelah aku tak reti nak menjawab .. ye tak? Maklumlah anak2 aku semuanya akan lahir di tanah yg penuh adat nih ...

Tengah takde keje hari nih sbb cuti then hubby tercinta lak kena g kursus starting yesterday until this Wednesday so aku pon berkira2lah nak update TimeSheet yg menyusahkan hidup kami kat opis tuh. Try2 bukak website dr pg tadik smpi ke sekarang tak bleh plak ... ehmmm nih mesti semua branch tgh kelam kelibut update sbb hari nih dah 26hb. Esok dah kena hantar plan MBO yg baru ... Tak paham lah ... dah tau nak swuh orang buat keje yang tah apa pekdah nya nih tp website loading cam hampes ... betul2 menyusahkan idop orglah ...

Esok pagi kena g GH jumpe dietitian. Tak taulah sampai kul brape. So harap2 lepas jumpe dietitian nih dapatlah turun sket paras gula dalam darah aku nih. 29hb plak sekali lagik kena test BSP. tapi takpe sbb dapat MC eheheh yg tak bestnya rekod keje aku tak cantiklah sbb dalam sebulan dah 3-4 kali mc huhuhu tp ader approve dr Klinik gomen kan .. HQ pon takleh nak buat apalah .. Anyway my boss ader bg petua swuh minum air jintan manis .. tp aku smpi ke hari nih tak brani lagik nak buat + minum. tau jeklah aku nih kot yg pelik2 tuh mmglah sangat payah nak telan. Alangkan obat pon aku takot nak telan .... hahahahha nntlah aku try ...

Nampak gayanya dah 2jam anak bujang aku tido .. jap lagik mesti dia nak bangun dah nih ... so sambung lain kali lah jawabnya .. tp tah biler tah gaknya dpt sambung tuh .. huhuh takpelah .. sebulan sekali dapat update blog pon dah kira cukup baik dah ... hahahahha

4 comments :

Qimy said...

dot! aku dtg melawat..sampai gak aku ke blog ko..hik3..

Cyda Acme said...

qoii ... dah thn 2010 br nak melawat blog aku :p

Qimy said...

aku baru perasan komen ko kat blog aku...kalo idak mmg x sampai la..mana aku tau ko ada blog! :p

updet la weii..

Cyda Acme said...

upfate mmg update .. tp tggu aku free lah .. huhuh