Followers

Wednesday, August 7, 2013

Sudah berada di kampung

Weeehuuu....

Pertama sekali, seronok betul sbb line umobile kat sini mmg superb. Lajusssss wa cakap lu ahaksss....

Keduanya, Alhamdulillah Mama sekeluarga sekarang sudah berada di Batu Pahat, Johor. Seronok xterkata sbb dpt jumpa mak abah n adik beradik dan jugak anak2 buah tersayang. Mama ngan dorang nih nak jumpe cukuplah payah. Walhal Seremban tuh xdelah jauh mana pun. Nak buat cemana kan... dah kawen nih kenalah dulukan belah suami. Itu yg sesekali dpt jumpa adikbradik Mama mmg seronok betul. Sekejap pun jadiklah....

Persiapan raya kami ala kadar jek sbb bknnya ramai sgt pun family kami nih... xramai pun tetap meriah. Cemana tuh ek... hahahah Kalau masa zaman Mama bujang dulu tiap kali nak raya tugas Mama bahagian ketupat. Dari isi beras dlm kelongsong dia smpilah ketupat masak. Anyam ketupat? Ohhh sorie, part tuh Mama xpandai yer hahahaha

Skang nih dah beranak pinak kenalah lari2 kejap jaga anak n jenguk2 ke dapo. Paling seperais anak2 buah ku dah bleh take over keja mak ngah dia nih. Alhamdulillah... anak2 buah lelaki jek pun yg besar. Yg pmpn br 7bln kan... so yg bujanglah yg bleh harap nak tolong. Bertuahlah kaklong Mama dpt anak2 ringan tulang.

Ehhh panjang lebar plak entri nih. Asalnya nak tunjuk gambo anak2 buah memasak ketupat terus meleret plak kan...

Apapun... selamat hari raya uollss!!

1 comment :

mama lieyna said...

Selamat hari raya ..
Maaf zahir batin..

Peredaran masa, turn anak2 buah plak menolong.. :-)