Followers

Monday, June 2, 2014

Akhirnya...

Checklist for today...
1st-sapu laman rumah. Done!
2nd-mendobi baju, 1st batch. Done!
3rd-bekpes dulu, bb dah bergolek2 lapo dlm perut. Done!
4th-sidai baju then mendobi second batch. No yet.
5th-masak utk tgh hari. Not yet.
6th-kemas rumah n sapu2 sket. Not yet.
7th-sidai baju lg, lipat baju bla bla bla bla...

Hooiiiii.... banyak betul keje nak kena buat kat umah nih kot nak banding buat keje kat opis. Adehhhlahhh.... takpe yer Mama. Nih baru hari pertama ko dok umah. Memanglah rasa sumer benda nak setelkan hari nih jugak. Banyaaakkkk masa lagik bleh setelkan. Selow2 kata incik suami ku yg tercinta.

Pagi tadik, terpaksa bohong sunat kat abglong cakap Mama pegi work lambat, bawak car sendiri. Sbbnya walaupon dah benti keje, anak2 still hantar ke taska jugak. Mak dah 7bln dah nih nokksss. Tak terlayan bdk2 3 org nih kang. Kena hantar sampai abis pantang. Time tuh Insha Allah badan dah kuat, mental pun dah kuat. Bleh jaga sekaligus 4org terus. La nih proses nak kumpul tenaga luar dalam dulu cukup2. Kang aku stress susah plak. Tak pasal2 masuk paper kes dera anak. Tak ke naya??? Lagi pun esok dgn Selasa depan Mama ader kerja yang perlu dilakukan. Demi sesuap nasi kekdahnya.... kat mana? Buat apa? Nanti esok kita citer yer....
Daaaaa nak sambung buat keje2 umah nih.

P/s story sbb apa benti keje pon Mama tak gtau lagik kan. Takpe... sabo yerk... baaaaannyaaakkkk masa lagik bleh bagitau ahahahaha

2 comments :

Haslinda Sadiken said...

alhamdulillah..bestnye dot dh jd suri rumah full time..in sya allah lepas nie dh boleh DF adik baby...nape dot benti..nak tau juga..

Nad MamaZN said...

akak preknen ke? bestnya....! yg ke4 kan?