Followers

Thursday, May 13, 2010

aBaNGLoNG YaNG BaNYaK RaGaM ....

fuhhh ... betul-betul mencabar kehidupan aku lepas nih. maklumlah anak dah 2 n usia dorg pon agak rapat. abanglong baru jek nak masuk 1 tahun 8 bulan. tak puas bermanja2 lagik ngan mama dia. so sekarang nih dah pandai tunjuk ragam. dah 2 hari nih kalau nak tido malam mesti dia tak bagi langsung mama dia layan adik. kalau tetiba adik terjaga, abglong akan cepat2 baring kat pangku mama.kalau mama ckp mama nak bagi adik nenen, lagiklah meraung2 dia tak bg. sebaiklah adik nih mcm paham. dia jaga tp dia just terpinga2 jek dgr sore abglong dia nangis. time tuhlah tokmak akan amik adik, tolong dodoikan adik. so mama kenalah layan abglong. tokmak ckp biasalah ... abglong jeles. hu3 cian anak mama.
perangai abglong yg paling mama takleh tahan last week dia masukkan henpon kesayangan mama lam baldi yg berisi air rendaman baju. adusss tak terkata mama. nak salahkan dia pon takleh jugak sbb mama tak letak kat tempat tggi. nak wat cemana ... beli jeklah henpon baru tp yg reganya sgt2 murah ... kalo rosak pon tak kesah.
first day balik pantang kat sini 1Mei harituh, lagiklah byk tul ragam abglong. sampaikan mama nak buang air or mandi pon dia tak bg. tokmak n tok abah nak bwk dia g shopping pon dia bleh mengamok melalak taknak ikot. lawak tul anak mama nih. org selalunya kena tggl yg nangis. dia plak kena ikot yg menangis. hu3 bukan apa ... dia tak biasa sgt ngan tokmak n tok abah dia. tuh yg jadik camtuh tuh. but now dah nak masuk 2mggu stay sini nmpk dia dah serasi dah ngan tokmak n tok abah. pg nih pon dia dah nak ikot g carrefour. legalah sket ati mama.
sekarang nih kat umah mak bolehlah mak tolong layan2kan abglong. sok bila mama dah start keje cemanalah gamaknya. dahlah abah seblm subuh dah kuar umah. tggllah mama ngan bdk2 kenit nih. harap2 dorg tak byk ragamlah. kot tak hari2 lah dorg kena bebel ngan mama jek .. hu3

3 comments :

AKU.. IKUT SUKA AKU.. said...

Bebanyak sabar Dot... camtuh ler.. dulu masa dapat Harraz akif dah 2 tahun.. dah paham sikit bile involve kan utk jaga adik dia.. tapi adli kecik lagik.. kena byk sabar dan kalau dia nak mintak tolong dia buat suma² untuk adik.. tapi kena peratikan ler.. sabar ya.. seb baik arif bekerjasama.. semoga mak dia akan terus tabah...

Cyda Acme said...

hu3 .. memang pon effi. kena byk sabo dah skang nih .. hu3

GOSH said...

Dot dear, sabar tu mmg separuh dr iman kan..lagi la dah double babies ni..Ni blom next year lg...triple babies..aminnnn